Christopher Carlander och Torbjörn Svensson vid Handelshögskolan i Göteborg får priset för Årets bästa uppsats av Fastighetsägarna GFR.
Publicerat 1 juni, 2011

Handelselever skrev årets fastighetsuppsats

Christopher Carlander och Torbjörn Svensson vid Handelshögskolan i Göteborg får priset för Årets bästa uppsats av Fastighetsägarna GFR.

[ Annons ]

Christopher och Torbjörns uppsats Efficiency Gaps in the Property Sector pekar på den problematik som uppstår då det saknas tillräckliga incitament för fastighetsägare och hyresgäster att genomföra energiförbättrande åtgärder. Nu belönas författarna med ett diplom, en prissumma på 10 000 kr samt att de får sin uppsats publicerad i Fastighetsägarnas rapportserie.

Motiveringen lyder: Uppsatsen belyser möjligheten att med hjälp av kunskap och information minska energiförbrukningen i fastighetssektorn. Författarna har en ambitiös ansats och arbetet är gediget genomfört. Deras slutsats berör alla som är verksamma i fastighetssektorn idag.

Priset instiftades vid årsskiftet av Fastighetsägarna GFR och ska delas ut till den bästa uppsatsen på högskolenivå som rör fastighetsbranschen. Syftet är att stimulera nya idéer och innovativ forskning inom områden som är viktiga för fastighetsföretagandet. Syftet är också att öka locka kreativa och duktiga unga människor till branschen.

– Fastighetsbranschen är en spännande bransch där jag mycket väl skulle vilja jobba en dag. Som blivande entreprenör ser jag att det finns stora möjligheter att kunna skapa något nytt inom branschen som blir bestående, säger Christopher Carlander.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]