Publicerat 23 juni, 2021

Handelsbanken ser flera faktorer som kan driva Assa Abloys organiska tillväxt – höjer till behåll

Kvalitetsbolaget Assa Abloy har flera faktorer som kan driva den organiska tillväxten i närtid och på medellång sikt. Det skriver Handelsbanken i en analys.

”Vi har identifierat följande fem potentiella faktorer, som i närtid och på medellång sikt kan stärka bolagets organiska tillväxt till att bli över genomsnittet bland industribolagen: uppdämd efterfrågan på eftermarknaden, höjda priser, nya produkter som lanseras, en vändning för segmentet nybyggda kommersiella fastigheter och potential från stimulanser inom infrastruktur. Utöver detta ser vi goda förvärvsmöjligheter”, skriver Handelsbanken.

Samtidigt utmanas bolaget av högre råvarukostnader, vilka Handelsbanken bedömer kommer att bemötas med rekordhöga prishöjningar som kompensation.

Assa Abloy-aktien har i år stigit 30 procent, överraskande starkt enligt banken då vinstrevideringarna varit negativa.

”Vi argumenterar för att bolaget bör värderas till ev/ebit 20x på våra prognoser för 2022, vilket implicit innebär en tydlig premium mot industrisektorn, men en viss rabatt jämfört med jämförelsebolagen med högst kvalitet. Vi höjer vår rekommendation från sälj till behåll”, skriver Handelsbanken.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]