Dag Måhlstrand, affärschef på Tyréns. Foto: Henrik Sandsjö.
Publicerat 25 april, 2017

Han vinner Guldhuset 2017

Dag Måhlstrand, affärschef på Tyréns, har utsetts till Sveriges bästa unga ledare inom samhällsbyggnad. Han tilldelas utmärkelsen för ett modernt ledarskap som präglas av närvaro, nyfikenhet och ständig förändring. 

Utmärkelsen Guldhuset delas årligen ut av CMB i samarbete med Byggherrarna, tidningen Byggindustrin, Fastighetsägarna, Svenska Teknik- och Designföretagen och Sveriges Byggindustrier. Syftet med priset är att stimulera utvecklingen av ledare inom samhällsbyggnadssektorn genom att lyfta fram goda föredömen. I år har Dag Måhlstrand korats till vinnare av Guldhuset.

[ Annons ]

– Jag tycker det är viktig att göra utveckling och förändring till något naturlig och självklart i vardagen. Globalisering, urbanisering och digitalisering påverkar både oss och våra kunder i smått och stort. Att vi alltid är nyfiket inställda på utveckling, är avgörande för bra resultat och för hela branschens utveckling, säger Dag Måhlstrand.

Juryns motivering:

”Dag Måhlstrand är en god förebild för ett modernt ledarskap som samhällsbyggnadssektorn behöver. Dag drivs av att skapa det schyssta ledarskapet! Det utmärks av genuint förtroende hos medarbetare och kunder liksom insikten att företagets värdegrund och mjuka värden föder framgång. Ett ledarskap som parar ett visionärt perspektiv med tydliga mål för verksamheten.

Dags ledarskap bottnar i hans personlighet. Prestigelöshet och förmågan att kommunicera är lika självklar som medarbetarnas behov för att utveckla sig själva och företaget. På så sätt utvecklar Dag både företagskultur och affär till lönsamma framgångsfaktorer.”

Om CMB
CMB är Sveriges främsta forum för frågor om styrning, ledning och management inom samhällsbyggnad. CMB bildades 1998 som ett långsiktigt samarbete mellan Chalmers tekniska högskola och den svenska samhällsbyggnadssektorn.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]