Martin Öbo har tillsatts som ny fastighetsdirektör i Göteborgs stad. Foto: Göteborgs stad.
Publicerat 21 mars, 2017

Han ska öka byggandet i Göteborg

På fastighetsnämndens sammanträde togs beslutet att utse Martin Öbo till ny fastighetsdirektör för Göteborgs Stad. Han tillträder sitt nya uppdrag den 3 april och lämnar därmed tjänsten som biträdande fastighetsdirektör. 

Martin Öbo har en lång erfarenhet av att jobba med stadsbyggnadsfrågor. Han är utbildad jurist och anställdes 1998 på fastighetskontoret som fastighetsjurist. Sedan dess har han haft en rad olika tjänster på förvaltningen. År 2011 tillträde han tjänsten som biträdande fastighetsdirektör och har även varit tillförordnad fastighetsdirektör vid två tillfällen. Nu har han utsetts till fastighetsdirektör för Göteborgs stad.

[ Annons ]

– Det känns både mycket hedrande och ansvarsfullt att jag nu fått förtroendet att axla fastighetsdirektörsrollen fullt ut. Det är ett spännande uppdrag med många möjligheter men där finns även utmaningar. En av de största utmaningarna för Göteborg och för fastighetskontoret idag är hur vi ska kunna öka bostadsbyggandet så det finns bostäder till alla göteborgare, både dagens och framtidens. Bostadsbyggandet spelar en viktig roll i att bygga samman staden och i att överbrygga de skillnader i livsvillkor som vi ser i Göteborg idag, säger Martin Öbo och fortsätter:

– Fastighetskontoret är ett fantastiskt kontor och jag ser goda möjligheter att jag och mina medarbetare även framgent ska kunna bidra till ett ännu starkare och ännu mer sammanhållet Göteborgssamhälle. 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]