[ Annons ]

Foto: Ikea
Publicerat 25 januari, 2019

Han ska leda Ikeas miljardsatsning

Ikeas storsatsning Ikea property ska ledas av Niclas Ramström, rapporterar Dagens Handel. Detta är ett led i Ikeas försök att komma närmre storstadskunderna som saknar bil.

Niclas Ramström, har sedan 2017 arbetat med Ikeas expansionssatsning i USA, men flyttar nu alltså till Älmhult för att istället leda Ikeas fastighetssatsning. Han har arbetat inom Ikea-koncernen i 12 år.

[ Annons ]

Anledningen till att IKEA ska pumpa in pengar i Ikea Property är för att gå från separata varuhus till butiker i shoppingcenter så att de ska komma närmre storstadskunderna utan bil i citykärnorna.

Financial Times rapporterade i november 2018 att det rör det sig om en satsning på  62 miljarder svenska kronor, under de närmaste tre åren, för att fördubbla Ikeas fastighetsbestånd.

– Om du har rätt lägen kommer fysiska butiker alltid att fungera. Vid sidan av att ha en stark närvaro online handlar det om att hitta rätt marknader. Vi vill komma närmare våra kunder som lever centralt i stora städer och som är mindre benägna att ha bil, sa Gerard Groener, global managing director för Ingka Centeres, till Financial Times då.

Niclas Ramström tillträder tjänsten den 1 februari 2019.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]