[ Annons ]

Den 24 december får Juan Handals hyresgäster öppna sina paket. Foto: Simon Eliasson
Publicerat 23 december, 2021

Han kommer med julen

Hyresvärden Juan Handal från Betlehem äger 50 lägenheter i Harads utanför Boden. Varje år delar han ut julklappar till hushållen som ingår i hans fastighetsbestånd.

Hur kommer det sig att du skänker julklappar till dina hyresgäster?

– Jag ser alla som medlemmar i min familj, och har bra kontakt med dem allihop. På påsken delar jag och mina barn ut påskägg till dem. Den sociala biten är jätteviktig, och det är viktigt att dom är nöjda med mig. Det är 90 procent pensionärer som hyr av mig och de har jobbat och slitit för att bygga upp landet och allas vår framtid, så det är dom värda alla dagar i veckan.

[ Annons ]

Utan att avslöja innehållet i årets julklappar, kan du säga vad du brukar ge hyresgästerna?

– Det är fin julmat, lite lyxiga produkter; Sjaunjagravat reninnanlår och torkat renkött.

Hur kom det sig att du började med fastigheter?

– Jag och min familj kom som flyktingar från Betlehem till Sverige 2003. 2015 fick jag frågan om jag ville köpa ett hyreshus med fyra lägenheter. Det var jätteroligt att hålla på med, så jag köpte mer och mer och mer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]