Theo Blanco som öppnat sport- och äventyrslandet Turbo i Gränbystaden. Foto: Pernilla Sjöholm.
Publicerat 23 juni, 2016

Han flyttar ut små ninjor från skärmen till verkligheten

Det är varken ett lekland eller ett gym, snarare ett verkligt tv-spel. Theo Blanco startade 4 400 kvadratmeter stora Turbo Sport & Adventure för att minska skärmtiden och stillasittandet för barn och unga.

[ Annons ]

Följ med på en kort rundvandring inne på äventyrsanläggningen. Film: Turbo Sport Adventure Zone

Livet vändes på ända för Theo Blanco. Efter att 2014 ha lämnat en hög post i ett mediaföretag hamnade han i branschkarantän i 1,5 år. Samtidigt blev hans cancersjuka mamma sämre och han åkte till Mora för att vara tillsammans med henne den sista tiden. Omställningen fick Theo att lägga märke till saker som han inte riktigt tänkt på förut. Som exakt vad det är som får hans fyra barn att fastna framför var sin skärm så fort de kommer hem från skolan.

– När de spelar får de vara små hjältar. De blir utmanade att träna tills de blir bättre och de får massor av bekräftelse. Jag ville flytta spelen från virtual reality till reality, summerar Theo Blanco.

Och så föddes idén till Turbo Sport Zone & Adventure. För att förverkliga drömmen behövde han stora ytor. Han kontaktade fastighetsägaren Atrium Ljungberg som utvecklar handelsområdet Gränbystaden i Uppsala och frågade om de hade några tusen kvadratmetrar över. Hyresvärden nappade på idén och en timme senare började de skissa på ett kontrakt för 4 400 kvadratmeter.

Äventyrsparken har ytor för parkour, en ninja-zon, en gigantisk trampolinpark, höghöjdshinderbanor, multisportbanor och klätterväggar. Theo Blanco hoppas kunna öppna fler äventyrsparker i andra städer, men väljer att skynda långsamt.

– Det har gått bättre än väntat. Det märks att människor vill ha alternativ till allt stillasittande. Vi sålde 600 årskort redan innan premiären. Jag hoppas så klart att det inte bara är nyhetens behag, men nu ska vi vänta och se tills vi kan utvärdera en lite längre period.

Hyresgäst: Turbo Sport Zone & Adventure

Hyresvärd: Atrium Ljungberg

Ort: Gränby i Uppsala

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]