[ Annons ]

Foto: Sveafastigheter.
Publicerat 5 oktober, 2020

Han blir vd för Sveafastigheter Bostad Group

Viktor Mandel är ny vd för Sveafastigheter Bostad Group. Han är delägare och har suttit i bolagets styrelse de senaste fem åren.

Sveafastigheter har en portfölj med över 1 000 hyreslägenheter i förvaltning, och mer än femtusen byggrätter för bostäder och vård- och omsorgsboende. Bolaget har idag åtta affärsområden med verksamhet inom både förvaltning och utveckling av bostäder och samhällsfastigheter i 15 kommuner i Mälardalen och södra Sverige.

Nu tillträder alltså delägaren och styrelseledamoten Viktor Mandel vd-posten.

[ Annons ]

– Sveafastigheter har gjort en fantastisk resa och byggt upp en imponerande hyresrättsportfölj i bra lägen. Samtidigt har företaget lyckats skapa bostäder i framkant, som plusenergihuset Neptun i Västerås och det vackra Florahuset i Stockholm. Sveafastigheter har goda samarbeten med ett flertal kommuner och är en viktig part i stadsutvecklingsarbetet. Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger Viktor Mandel i ett uttalande.

Willem De Geer, styrelseordförande i Sveafastigheter Bostad Group, kommenterar tillsättandet:

– Viktor har över 15 års erfarenhet av fastighetsbranschen som analytiker och transaktionsrådgivare. Viktor har i styrelsearbetet visat på en exceptionellt god analytisk förmåga och riskbedömningskompetens med djup marknadskunskap i ett långsiktigt perspektiv.  Med Viktor som Vd kommer Sveafastigheter Group att ta ytterligare steg som ett av de mest innovativa och samtidigt trygga fastighetsbolagen i Sverige, säger 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]