Anders Arfvén, ny vd Serneke Sverige Foto: Serneke
Publicerat 10 januari, 2020

Han blir vd för Serneke Sverige

Anders Arfvén är ny vd för Serneke Sverige. Han kommer närmast från rollen som affärsområdeschef Bygg inom samma företag och tillträder sin nya tjänst den 1 juli 2020.

I Serneke Sverige samlar Serneke sin kärnverksamhet i den nya organisationsstruktur som tagits fram under hösten. Syftet med organisationsförändringen har varit att ”stärka entreprenörskap, engagemang och närhet till de lokala affärerna.” Från och med årsskiftet organiserar koncernen sin kärnverksamhet i fem regioner: Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr, där Serneke Sverige har det nationella huvudansvaret för alla fem regioner.

[ Annons ]

– Med den framåtanda och ambitionsnivå Serneke har ser jag verkligen fram emot möjligheten att få vara delaktig i bolagets nya organisation. Våra kunder och medarbetare arbetar lokalt, då blir de fem regionerna som nu genomförs en tydlig väg för att ta Serneke vidare framåt. För mig är självklart medarbetarna, kunden och projekten det viktigaste och det stämmer väl överens med det Serneke står för. Med den nya roll jag går in har jag stor nytta av den erfarenhet jag fått från både Peab och Veidekke, säger Anders Arfvén i ett uttalande.

Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group, menar att den nya organisationen bland annat kommer ge bättre förutsättningar för entreprenörskap och affärsskapande.

– Vi tror på våra medarbetare och vill inte bli ett trögt och toppstyrt storbolag. Styrkan i Serneke har alltid varit engagerade medarbetare och nära relationer till våra kunder. Nu förstärker vi det ytterligare vilket kommer leda till ökad konkurrenskraft och förbättrad lönsamhet. Anders kommer att tillföra väldigt mycket bra erfarenhet till vårt bolag och får så klart en enormt viktig roll i att ta Sernekes kärnverksamhet vidare i ett nytt decennium, säger han.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]