[ Annons ]

Krister Mellström, ny vd på Telge Fastigheter.
Publicerat 2 juni, 2020

Han blir Telge Fastigheters nye vd

Krister Mellström är ny vd för Telge Fastigheter. Han lämnar därmed rollen som tillförordnad vd för Telge Inköp och tar över efter Anders Börjesson, som lett Telge Fastigheter som tillförordnad vd sedan den 1 november 2019.

Krister Mellström har tidigare bland annat arbetat på EO Grafiska och AstraZeneca, och inledde sin karriär i Telgekoncernen 2016 som projektchef på Telge Nät. Den 1 september 2019 lämnade han rollen som chef för enheten Projekt och Dokumentation på Telge Nät för att gå in som tillförordnad vd på Telge Inköp efter Anna-Karin Renström.

Enligt Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter, har Krister Mellström ett modernt ledarskap och gedigen kunskap inom flera av de områden som är viktiga för Telge Fastigheter, till exempel projektstyrning, teknik och lean. 

[ Annons ]

– Bolagets organisation har växt och utvecklats för att möta ett ökat uppdrag från ägaren. Jag och Telge Fastigheters styrelse ser att Krister är rätt person att leda bolagets utveckling framåt, säger han.

Även Juan Copovi-Mena, Telges koncernchef, är mycket nöjd med rekryteringen av Krister Mellström.

– Jag är mycket glad över att Krister har tackat ja till uppdraget att leda Telge Fastigheter. Han har värdefull erfarenhet från ledande positioner och mycket goda ledaregenskaper. Han känner dessutom Telgekoncernen väl och har arbetat i flera av bolagen, säger 

Krister Mellström själv kommenterar sin nya tjänst så här:

– Det här känns jätteroligt och spännande. Jag är förstås mycket glad över förtroendet och ser fram emot att få lära känna Telge Fastigheters verksamhet och medarbetare ordentligt. Telge Fastigheter är en viktig del i ett växande Södertälje och min ambition är att fortsätta utveckla bolaget och ta vara på alla engagerade och kunniga medarbetares kunskaper. Vi ska fortsätta ge Södertäljeborna bra, hållbara och ändamålsenliga lokaler och bidra till en levande stadskärna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]