[ Annons ]

Tillträdande och frånträdande vd Gustav Källén och Johnnie Pettersson. Foto: Archus.
Publicerat 25 augusti, 2020

Han blir ny vd på Archus

Gustav Källén är ny vd och koncernchef för Archus. Han tar därmed över efter en av grundarna, Johnnie Pettersson, som övergår till rollen som senior affärsutvecklare efter nära 35 år som vd.  

Gustav Källén tillträder sin nya tjänst den 1 oktober och har erfarenhet från ledande befattningar inom fastighetsbranschen, bland annat som en del av rådgivningsföretaget Svefa i drygt elva år, varav de senaste sju åren som vice vd och sex åren som ansvarig för Svefas transaktionsrådgivning. Innan dess var han en del av Veidekke Bostads svenska ledningsgrupp.

– Gustavs branschkunskap och affärsorienterade ledarskap gör honom till en kompetent efterträdare. Hans uppdrag är att ta Archus till nästa nivå, med ambitionen fortsatt tillväxt och bibehållen lönsamhet i Stockholm och Mellansverige, säger Archus styrelseordförande Billy Bergåker.

[ Annons ]

Gustav Källén säger i ett pressmeddelande att han är hedrad av uppdraget. 

– Archus är ett spännande företag som med sin bredd står för någonting unikt inom arkitektur, fastighetsutveckling och projektledning. Sammansättningen av kompetenser och engagerade medarbetare ger en plattform för fortsatt tillväxt tillsammans med våra uppdragsgivare. Jag ser med förväntan fram emot att ta över som vd och få fortsätta utveckla företaget tillsammans med Johnnie och alla kollegor. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]