[ Annons ]

Mikael Carstensen. Foto: Skolfastigheter.
Publicerat 17 mars, 2021

Han blir ny vd för Skolfastigheter i Uppsala

Mikael Carstensen blir ny vd för Skolfastigheter i Uppsala. Han kommer närmast från från en kombinerad roll som direktör för programområde barn och utbildning samt processledare för Örebro kommuns lokalförsörjning.

Mikael Carstensen har en bakgrund inom både offentlig och privat sektor, bland annat som fastighetschef, rektor och utbildningsdirektör. Styrelseordförande Helena Ersson säger i en kommentar att han både kommer addera och stärka Skolfastigheter i uppdraget som fastighetsägare av skolor och förskolor i ett snabbt växande Uppsala.

– Styrelsen är mycket glad att välkomna Mikael Carstensen som ny VD för Uppsala kommun Skolfastigheter AB. I Mikael har vi hittat en lyhörd ledare med breda kunskaper i att leda och utveckla verksamheter. Vi tror att hans erfarenheter från tidigare uppdrag kan fortsätta att föra bolagets verksamhet framåt, säger hon.

[ Annons ]

Mikael Carstensen tillträder sin nya tjänst i juni 2021.

– För att den pedagogiska verksamheten ska fungera på bästa sätt vet jag att pedagoger och rektorer behöver kunna fokusera på just det för att nå högre måluppfyllelse hos barn och elever. Jag kommer ta mig an mitt nya uppdrag som VD för Uppsala kommun Skolfastigheter AB med stort engagemang, och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare där och i dialog med verksamheterna som nyttjar våra lokaler jobba för att skapa bästa möjliga lokalförutsättningarna för detta, säger Mikael Carstensen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]