Foto: Samhällsbyggarna.
Publicerat 18 maj, 2020

Han blir ny vd för Samhällsbyggarna

Lars Strömgren är ny vd för Samhällsbyggarna. Han kommer närmast från Cykelfrämjandet där han har varit ordförande sedan 2014.

Cykelprofilen Lars Strömgren är också vice ordförande i branschorganisationen European Cyclists’ Federation, med mer än 50 000 medlemmar.

Han har även en bred bakgrund och kompetens inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och pr för bland andra Ramboll och United Minds.

[ Annons ]

– Samhällsbyggarna är en samlande kraft för kunskap och kreativitet som kan spela en avgörande roll när vi skapar framtidens städer och samhällen. Och de här frågorna är särskilt viktiga nu i coronakrisens kölvatten och när vi måste ompröva mycket av det vi gjort hittills. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren.

Lars Strömgren tilldelades Samhällsbyggarnas prestigefulla Clarence Morberg-pris 2015, som går till en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i Samhällsbyggnadsbranschen. 2016 erhöll han även Stora kommunikationspriset – en av svenska kommunikations- och reklambranschens finaste utmärkelser – och fick då titeln Årets kommunikatör. Lars Strömgren tillträder som vd i Samhällsbyggarna 1 augusti 2020.

– Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som Samhällsbyggarna står inför. Vi arbetar för att samla och ta tillvara professionens breda kompetens och intresse för samhällsbyggnadsfrågor och därifrån medverka till en god samhällsutveckling och en professionell utveckling för var och en av våra medlemmar, säger Dag Björklund, ordförande för Samhällsbyggarna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]