[ Annons ]

Lördagens invigning av Sveriges nya nationalarena, Friends Arena, bjöd på högklassig underhållning och kunglig glans. Fastighetstidningen var på plats. Se mingelbilderna från kvällen här.
Publicerat 29 oktober, 2012

Halsbrytande invigning av Sveriges nya nationalarena

Lördagens invigning av Sveriges nya nationalarena, Friends Arena, bjöd på högklassig underhållning och kunglig glans. Fastighetstidningen var på plats. Se mingelbilderna från kvällen här.

Gästlistan var gigantisk till lördagens invigning av Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Kungligheter, toppolitiker, tv-kockar och idrottsstjärnor syntes på mingelmattan som i enlighet med arenans färgprofil var gul.

[ Annons ]

Under den tv-sända föreställningen var de för kvällen 46 000 tillgängliga platserna så gott som fullsatta. 11 000 av biljetterna var vigda åt VIP-listan samt till organisationen Friends, resten var sålda till privatpersoner. Vid pressträffen tidigare på dagen gissade sångaren Tommy Körberg att kvällens besöksantal innebär publikrekord för alla medverkande artister utom Roxette.

Det var även Tommy Körberg, som tillsammans med Danny Saucedo, programledare för nästa års melodifestival, orsakade störst jubel från publiken när de framförde sin nya duett ”I can see myself in you”.

Showen regisserades av filmregissören Colin Nutley och utspelade sig på en rund huvudscen i mitten av arenan, på två miniscener på läktarna samt på arenans golv där både hundar och motorcyklar släpptes lösa under föreställningens gång.

I mitten av föreställningen klev kronprinsessan Victoria ut på en av miniscenerna och förklarade arenan officiellt invigd. Kvällen avrundades sedan med en efterlängtad återförening av Roxette innan de 46 000 åskådarna strömmade ut ur arenan i oktobernatten i tät trängsel. Arenan saknar ännu både bussförbindelse och parkeringsplatser, men SL hade satt in extra pendeltåg mot Stockholm under kvällen för att klara av att få hem de stora folkmassorna.

Fastighetstidningens omdöme:

Topp: Arenans dynamik. Flyttbara scener och möjligheterna att dela av arenan innebär skalbara evenemang. Utformningen av arenan skapade en känsla av närhet till scenerna och god sikt från alla håll.

Flopp: Det fungerar inte riktigt att uppmana publiken att använda Facebook, Twitter och Instagram under föreställningen om den trådlösa internetuppkopplingen inte håller för trycket. Friends Arena bör se över sin wifi-lösning om deras lokala sociala nätverk Cisco mobile ska gå att utnyttja under framtida evenemang.

Vem var där? Se mingelbilderna från kvällen här.

Victoria Sandell Svensson med hustrun Camilla.

Ace of Base-sångaren Ulf Ekberg.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Svenska fotbollslandslagets nya tränare, Pia Sundhage.

Programledaren Peter Jihde med hustrun Karin.

Skådespelaren Michel Nyqvist.

Centerpartiets förra ordförande, Maud Olofsson med maken Rolf.

Sångaren Martin Rolinski med vän.

Lill-Babs med väninna.

Kulturminister Lena Adelsson Liljeroth med familj.

Programledaren Kristin Kaspersen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt.

Utrikesminister Carl Bildt.

ABBA-medlemmen Benny Andersson.

Justitieminister Beatrice Ask.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]