[ Annons ]

HSB Stockholms styrelseordförande Jenny Hjalmarsson delar ut 2017 års hållbarhetspris till HSB brf Agatens ordförande Paul Ferm och sekreterare Tomas Åberg. Foto: HSB Stockholm.
Publicerat 4 april, 2018

Hållbarhetspris till brf i Nacka

HSB Stockholms hållbarhetspris 2017 går till HSB brf Agaten i Orminge i Nacka kommun.

Den kulturminnesmärkta föreningen prisas för sitt arbete med bevarandegestaltning, sociala aktiviteter, samverkan med närsamhället, samt förberedelser för solceller och matavfallssortering.

[ Annons ]

– Jag och styrelsen är självklart mycket stolta. Bakom utmärkelsen finns ett brinnande engagemang och hårt arbete. På fyra år har vi vänt en kraftigt eftersatt underhållsplan till hållbara renoveringar och investeringar, och inte minst skapat en levande bostadsrättsförening, säger Paul Ferm, ordförande i Agaten.

Föreningen arbetar med bevarandegestaltning bland annat i det pågående fönsterbytet, där den ursprungliga fönsterfärgen återfås. Elektroniska informationstavlor har sänkt pappersförbrukningen avsevärt, och föreningen skänker cyklar till Cykelfrämjandet.

Nu pågår även ett förberedande arbete för installation av solceller och en ny anläggning för matavfallssortering.

– Vi undersöker även möjligheterna till en egen bilpool, laddstolpar för elbilar och nybyggnation av studentbostäder på föreningens mark, säger Paul Ferm.

Hållbarhetspriset delades ut vid HSB Stockholms föreningsstämma.

– Med hållbarhetspriset vill vi uppmärksamma bostadsrättsföreningar som arbetar långsiktigt och medvetet med hållbarhet. Agaten är ett bra exempel som visar på nyttan och förhoppningsvis inspirerar andra, inte minst när det gäller den sociala hållbarheten som är central i en bostadsrättsförening, säger Jenny Hjalmarsson, styrelseordförande HSB Stockholm.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]