[ Annons ]

Publicerat 29 september, 2015

Hållbarhetskarta synliggör Stockholms smarta fastigheter

Det sjuder av fastigheter med smarta hållbarhetslösningar i Stockholm, men de kan vara svåra att upptäcka utifrån gatan. Med syfte att synliggöra och inspirera lanserar Stockholms stad därför Hållbara kartan, där alla nyfikna kan ta sig en närmare titt på några av stadens smartaste fastigheter.

Under Sweden Green Building Conference (SGBC15) lanserar Stockholms stad den så kallade Hållbara kartan.  Kartan är i 3D och samlar goda exempel från byggherrar, fastighetsförvaltare och staden på hur byggnader och platser kan byggas och byggas om för att bli mer hållbara – ekonomiskt, ekologiskt, socialt och demokratiskt.

[ Annons ]

– Med kartan vill vi inspirera bygg- och fastighetsbranschen att satsa på hållbarhet och innovation. Kartan gör det även enkelt för boende i Stockholm, liksom för alla med intresse för stadsutveckling i Sverige och internationellt, att upptäcka Stockholms hållbara byggnader och miljöer. Det mesta kan ju inte ses från gatan, säger Anna-Karin Stoltz Ehn, enhetschef Norra Djurgårdsstaden Innovation.

Inför lanseringen finns ett trettiotal objekt med hållbar profil presenterade i kartan med text och bild på ett enkelt och inspirerande sätt. Syftet är att ge en överblick av det hållbarhetsarbete som görs inom Stockholm och att visa en bredd av lösningar.

Med tiden hoppas Stockholms stad att kartan kan omfatta ett hundratal innovativa och hållbara lösningar från både små och stora byggherrar och fastighetsförvaltare.

En av de aktörer som finns representerade på Hållbara kartan är Vasakronan.

Vi är en av Stockholms största fastighetsägare och arbetar för att allt vi gör ska vara hållbart, säger Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan och fortsätter;

– Platsar inte husen på Hållbara kartan ska de i princip inte passa vårt bestånd heller. Till Hållbara kartan har vi bidragit med befintliga hus och områden i staden som ska klara tuffa utmaningar inom miljömässig och social hållbarhet. Hållbara kartan kan bli ett viktigt verktyg för att visualisera arbetet, samtidigt som den bygger stolthet inom vårt bolag. Vi vill visa på hur våra byggnader bidrar till en hållbar framtid.

Titta på Hållbara kartan här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]