[ Annons ]

A – Utställning lyfter ungas framtidstro / B – Techship visar vägen mot entreprenörskap och vidareutbildning / C – Hjulstadagen manifesterar långsiktig satsning / D – Sommargågata skapar sommarjobb
Publicerat 21 juni, 2023

Hållbarheten tar plats

Nyligen lanserades en vägledning för social hållbarhet, framtagen av Fastighetsägarnas hållbarhetsråd. Här tipsar Cecilia Fredholm Vaarning, som lett arbetet, om fyra initiativ med tydliga hållbarhetsavtryck.

A – Utställning lyfter ungas framtidstro

Just nu visar Stena Fastigheter tillsammans med fotografen Johan Bävman en foto- och filmutställning om ungas framtidstro. Strålkastarna är riktade mot tio ungdomar både i och utanför Stena Fastigheters kvarter. Utställningen börjar i Malmö för att sedan visas i flera städer under året.

[ Annons ]

B – Techship visar vägen mot entreprenörskap och vidareutbildning

Vid entreprenörsprogrammet Techship i Helsingborg, initierat av Wihlborgs tillsammans med partners, möts unga för att arbeta med utveckling av olika idéer. Deltagarna lär sig om innovation, teknik och företagande, samtidigt som de breddar sitt nätverk och bidrar till stadens tillväxt. 

C – Hjulstadagen manifesterar långsiktig satsning

I Hjulsta har Einar Mattsson en nära dialog med boende och nära samverkan med samhällsaktörer i området. Lokalkontor och engagerade medarbetare är navet i samverkan för ett tryggare bostadsområde. Utöver det arrangerar Einar Mattsson aktiviteter som Hjulstadagen, en fotbollsturnering för barn samt sponsrar Läxhjälpen och simskola på sommaren.

D – Sommargågata skapar sommarjobb

Stena Fastigheter satsar för att skapa fler arbetstillfällen för unga. Sommargågatan Claesgatan i Malmö pryds av möbler ihopskruvade av tidigare sommarjobbare.

Fastighetsägarnas nya vägledning ska underlätta att få en tydligare struktur i arbetet med social hållbarhet. Med hjälp av checklistor, case, mallar och guider kring regelverk och finansieringsmodeller får fastighetsägare stöd i sitt eget arbete men också i hur de kan samverka med andra samhällsaktörer.

Cecilia Fredholm Vaarning, chef hållbara affärer på Stena Fastigheter, menar att det finns stora förväntningar på vad en fastighetsägare kan göra vad gäller social hållbarhet, och att det kommer bli något av en hygienfaktor för att attrahera kapital.

– Som fastighetsägare har vi en unik roll – vi finns på plats där människor lever, arbetar, går i skolan och kan stötta livet i och mellan husen, säger Cecilia Fredholm Vaarning.

Ladda ner social hållbarhet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]