[ Annons ]

Dagens spadtag togs gemensamt från vänster i bild av Jörgen Nilsson VD och Ulf Sonesson från Trelleborgs Hamn samt Jacob Christensson, arbetschef, Pontus Engström, biträdande platschef och Thomas Ellkvist, VD, från MVB Syd. Foto: Petronella Ljungh
Publicerat 7 februari, 2022

Hållbarhet i fokus på Waterfront i Trelleborg

Trelleborgs hamn ska bli Östersjöns klimatsmartaste hamn och den nya byggnaden Waterfront byggs med stort fokus på hållbarhet, främst avseende miljö och energi.

Byggnaden blir tre våningar hög med en total yta på ca 4 800 kvm. Husets vågformade design är inspirerad av hav och vatten, medan stålfasaden kommer att skifta i blå, turkosa och mörkgrå kulörer beroende på väder och tid på dygnet.

Den nya byggnaden ska ge förutsättningar för Trelleborgs Hamn att samla hela sin organisation under ett tak.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt roligt att MVB nu är igång med att bygga framtidens moderna och klimatsmarta hamnkontor och personalbyggnader som vi har planerat för sedan många år tillbaka. Waterfront kommer att bli det nya landmärket för Trelleborgs Hamn, både mot havet och mot staden, kommenterar Jörgen Nilsson, VD Trelleborgs Hamn AB.

Byggnaden, som har ritats och designats av Arkitektkontor Arén AB, kommer att förses med värme och kyla genom ett geoenergisystem. En stor del av den el som geoenergianläggningen förbrukar är egenproducerad grön el, och kommer ifrån solceller placerade på servicebyggnadens tak.

Waterfront är en del av den pågående utbyggnaden av Trelleborgs Hamn, som i sin tur är en del av Trelleborgs kommuns omfattande stadsutvecklingsprogram Kuststad 2025. Projektet beräknas vara klart senast den 7 juni 2023.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]