[ Annons ]

Rambölls chef för kontorsservice, Sanna Strand (mitten), tog tillsammans med sina kollegor emot priset för utmärkelsen Årets mest hållbara kontorshyresgäst. Foto: Green Tenant Award
Publicerat 24 november, 2015

Hållbara hyresgäster prisbelönades

Juryn för Green Tenant Award 2015 har utsett Ramböll Stockholm till Sveriges mest hållbara kontorshyresgäst 2015. På måndagen delades priset ut av juryordförande Anna Denell på Stockholms Handelskammare.

Det miljöcertifierade företaget var ett av de första i Sverige att teckna ett grönt hyresavtal och har en engagerad ledning som driver hållbar utveckling i framkant.

[ Annons ]

”Årets mottagare av Green Tenant Award utvecklar inspirerande och nytänkande lösningar som kommer samhället till nytta. Här kartläggs elförbrukning och tjänsteresor, här får parkeringsplatserna ge vika till förmån för stora cykelgarage, och här utvinns en del av kontorets energi genom solceller på taket. Det mångfacetterade angripssättet för att minska koldioxidavtrycket och skapa en hållbar arbetsmiljö gör detta kontor till en självklar pristagare.” Så lydde en del av juryns motivering som lästes upp när Ramböll Stockholm korades till vinnare under prisutdelningen på Stockholms Handelskammare.

– Vi är fantastiskt stolta över den här utmärkelsen. Att vinna Green Tenant Award är ett kvitto på det arbete vi bedriver för att skapa en hållbar arbetsmiljö på vårt kontor, och en sporre för att fortsätta att hitta kreativa och innovativa sätt att utvecklas, säger Sanna Strand, chef för kontorsservice, Ramböll Stockholm.

Årets andra två finalister, Aon i Stockholm och Skanska i Malmö, uppmärksammades också för stort engagemang för hållbar utveckling både i verksamheten och i arbetsmiljön.

Gemensamt för Ramböll, Aon och Skanska är en tydlig vilja och förmåga att både påverka och inspirera andra verksamheter. Ett hedersomnämnande tilldelades också Mistra Urban Futures, ett internationellt centrum för hållbar stadsutveckling som visar att även den lilla verksamheten kan göra skillnad på en stor arena.

– Ramböll gör ett grundligt och imponerande arbete som ger ringar på vattnet bland samarbetspartners och besökare. Juryn är mycket glada att kora företaget till årets vinnare. Självklart vill vi att den här typen av engagemang för hållbar utveckling ska växa, och därför är samtliga finalister i Green Tenant Award 2015 mycket viktiga ambassadörer, säger Anna Denell.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]