Foto: Mats Åsman
Publicerat 24 oktober, 2019

Hallarna utsett till bästa köpcentrum

Köpcentrumet Hallarna i Halmstad är Sveriges bästa, enligt NCSC Sweden Awards. Nu väntar nordisk final.

Hallarna tog hem utmärkelsen före C4 i Kristianstad, Tuna Park i Eskilstuna och Vimpeln i Alingsås. Juryns motivering lyder:

[ Annons ]

” Årets vinnare av bästa svenska köpcentrum har genom utveckling och modernisering lyckats ta tillvara på marknadsförutsättningarna på bästa sätt. Med spännande mötesplatser, tydlig information och kommunikation får man en känsla av lokalt engagemang och ett genuint omhändertagande av besökarna. Ett tydligt management med klar ansvarsfördelning har gett en effektiv och professionell organisation som arbetar med robusta strategier och planer, vilket syns tydligt i besöks- och omsättningsutvecklingen.”

Ramboll har varit med och utvecklat samtliga och Bjarte Haavaag, senior advisor på företaget var så klart nöjd med utmärkelsen.

– Jag har arbetat med kommersiell arkitektur sedan 80-talet och har varit med och vunnit årets köpcentrum fem gånger och Nordens bästa köpcentrum två gånger. Att i år vinna med Hallarna, tillsammans med Eurocommercial, samtidigt som vi ligger bakom samtliga nominerade bidrag, slår det mesta, säger han i ett uttalande.

Största köpcentrum blev Nordby Shoppingcenter i Strömstad, som därmed gick om Mall of Scandinavia när det gäller omsättning.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]