Christina Friberg. Foto: Susanna Sköld.
Publicerat 3 juli, 2019

Hallå där, Christina Friberg!

Christina Friberg, platsansvarig och stadsutvecklare på Fastighetsägarna MittNord är på plats i Almedalen för att samla inspiration, få till spontana möten och berätta om projektet Ta plats i Övik.

Varför du är på plats i Almedalen?

[ Annons ]

– Jag är här för att min organisation Fastighetsägarna jobbar med näringspolitiska frågor och för att vi tycker att det är en bra arena för att driva de frågor som vår bransch arbetar för.

Fastighetsägarna MittNord har haft ett framgångsrikt arbete med projektet Ta plats Övik. På vilket sätt har ni försökt att dela med er av insikterna från det arbetet, här i Almedalen? 

– Projektet Ta plats i Övik handlar om hur outnyttjade platser kan ge utrymme för en levande stadskärna. Det har fungerat som ett exempel på hur man kan arbeta med medskapande och hur man kan släppa in människorna i staden. Modellen har blivit öppningen för att föra en dialog kring just det arbetssättet.

Vad har ni fått för respons?

– Den har varit väldigt positivt! Det är jätteroligt att höra både från fastighetsägare och kommuner. Det som imponerat mest är att vi har lyckats få till den här samverkan i praktiken. Att göra en hemsida kan nog alla, men att få till alla andra delar på plats och att omsätta modellen i praktiken är det många som har varit imponerade av.

Vad har varit bäst med veckan?

– Att alla är här för att man vill driva sina frågor, men också ta till sig av andras verksamheter. Och skapa dialog. Det bästa har varit att få till de spontana mötena med andra människor som man kan hitta ett gemensamt intresse med. Sedan har det varit bra och inspirerande seminarier också. Men framförallt är det en värdefull mötesplats.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]