Det planerade kollektivhuset i Hägersten. Foto: Tyréns.
Publicerat 5 april, 2017

Hägersten får nytt kollektivhus

Styrelsen i det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder har fattat beslut om att bygga 99 nya hyreslägenheter i Hägerstensåsen i Stockholm. 33 av dem kommer att byggas i ett nytt kollektivhus.

De nya bostäderna i kvarteret Banken kommer att ligga nära tunnelbanan och vara fördelade på fyra fastigheter. Kollektivhuset som inrymmer de 33 lägenheterna kommer att utvecklas i ett samarbete med Kollektivhusföreningen.

[ Annons ]

– Det är jätteroligt att det blir ett nytt kollektivhus. Olika människor vill bo på olika sätt så det är väldigt bra att vi gör det möjligt för fler att bo i kollektiv, det är något som efterfrågas, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostads- och demokratiborgarråd och ordförande i Familjebostäder.

Familjebostäder ska bidra till uppfyllelse av stadens mål om 40 000 nya bostäder till år 2020. Projektet utgör en del av bolagets mål att successivt öka bostadsproduktionen till 1000 lägenheter per år. Genom projektet Banken kan Familjebostäder tillföra bostäder i ett väletablerat och uppskattat område med god tillgång till allmänna kommunikationsmedel.

Byggstart beräknas till januari 2018 med ett förväntat färdigställande september 2020.

Här är alla kollektivhus i Stockholms stads kommunala bolag

Svenska Bostäder:

Rio 10 i Östermalm
Utkiken 1, 5 och 7 i Södermalm
Idun 26 i Bromsten

Familjebostäder:

Prästgårdshagen i Älvsjö
Sockenstugan i Skarpnäck, 40+
Sjöfarten i Hammarby Sjöstad
Dunderbacken i Axelsberg, 40+
Färdknäppen Södermalm, 40+

Stockholmshem:

Tre portar i Skarpnäck
Cigarrlådan, Hökarängen
Kollektivhus, Fruängen

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]