[ Annons ]

Andreas Gyllenhammar, ny hållbarhetschef på Sweco. Foto: Sweco
Publicerat 10 juni, 2021

Gyllenhammar ersätter Goldmann

Andreas Gyllenhammar är ny hållbarhetschef på Sweco. Han ersätter därmed Mattias Goldmann, som valt att flytta utomlands för nya utmaningar efter drygt ett och ett halvt år på bolaget.

Andreas Gyllenhammar kommer närmast från rollen som chef för strategi, innovation och hållbarhet på Jämtkraft, men har tidigare arbetat under en lång period på Sweco. Nu återvänder han alltså till bolaget, som hållbarhetschef för Sweco-koncernen och för Sweco Sverige. 

– Jag har alltid uppskattat att arbeta för Sweco, hållbarhet är verkligen kärnan i Swecos verksamhet. Swecos roll och ansvar i att ställa om samhället tillsammans med kunderna är verkligen motiverande. Mitt fokus kommer vara att fortsätta utveckla Sweco på den spännande resa som företaget befinner sig på, säger Andreas Gyllenhammar.

[ Annons ]

Åsa Bergman, koncernchef och vd för Sweco, är nöjd med rekryteringen av Andreas Gyllenhammar, men hon passar samtidigt på att tacka hans efterträdare. 

–  Jag vill också tacka Mattias Goldmann för hans bidrag till att sätta ett klimatneutralitetsmål för Swecos verksamhet, men viktigast av allt är hans bidrag till att höja nivån på våra hållbarhetsleveranser i kundprojekt, säger hon i en kommentar.

Mattias Goldmann är även krönikör på Fastighetstidningen, något han kommer att fortsätta med även i framtiden. Då från Bangkok, Thailand.

Läs Fastighetstidningens intervju med Andreas Gyllenhammar här, där han ger sin syn på staden efter pandemin.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]