[ Annons ]

Bild: Krook & Tjäder.
Publicerat 2 april, 2020

Gustav III torg tar form

Diös har tillsammans med Östersunds kommun har presenterar planförslaget för Nya Gustav III Torg i Östersund. Torget ska vara attraktivt och levande, och innehålla såväl bostäder som mötesplatser, kontor, hotell och kommersiell verksamhet.

Enligt Maria Boberg, stadsarkitekt, Östersunds kommun, är målet att utvecklingen av torget ska bidra till att stärka Östersunds stadskärna.

[ Annons ]

– Vi har tillsammans med Diös haft en gemensam samverkansprocess för att driva planarbetet för Nya Gustav III Torg framåt. Nu ska kommunstyrelsen ta ställning till förslaget, säger hon i en kommentar.

Det var i samband med att handlingarna, inför kommunstyrelsens möte den 7 april, skickades som media bjöds in till en presskonferens under onsdagseftermiddagen i syfte att ta del av tänkta planer för Nya Gustav III Torg. Diös och Östersunds kommun har tidigare tecknat ett avtal om markanvisning gällande exploatering kring Gustav III:s torg.

– Nu har vi kommit ytterligare en bit på väg i planprocessen i att utveckla Gustav III Torg. Vi vill öka attraktionskraften i Östersund och utveckla ett nytt tryggt kvarter med ett innehåll som lockar människor i alla åldrar och vi vill skapa ett naturligt flöde mellan stadskärnan och andra områden i stan, säger Henrik Lundmark, projektutvecklare Nya Gustav III Torg, Diös.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]