[ Annons ]

Stadsdelsdirektör Patrik Åhnberg och Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, i Skärholmens centrum.
Publicerat 18 oktober, 2021

Grosvenor tecknar avtal med staden

Nu flyttar stadsdelsförvaltningen in i Skärholmens centrum och öppnar medborgarkontor och informationshub mitt i handeln.

Samhällsservice av olika slag blir ett allt större inslag i utbudet när centrumanläggningar och handelsplatser utvecklas. Ett färskt exempel är Skärholmen Centrum som ägs och förvaltas av Grosvenor Europe. Där har man nu tecknat avtal med stadsdelsförvaltningen som hyr sammanlagt 6 216 kvadratmeter.

Grosvenor Europe har som ambition att arbeta nära tillsammans med staden för att stärka Skärholmen Centrums roll som södra Stockholms stadskärna.

[ Annons ]

–  Det är därför ett naturligt och viktigt steg att stadsdelsförvaltningen flyttar in i Skärholmen Centrum för att ta samhällsservicen närmare medborgarna. Det gör i sin tur Skärholmen Centrums utbud än mer attraktivt med en relevant mix av service, tjänster, upplevelser, nöjen, kultur, hälso- och sjukvård, handel och bostäder, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Lokalen är till huvuddel handelsyta som byggs om till kontorslokal. På Grosvenor Europe hoppas man att det ska vitalisera den delen av centrumet. Ombyggnationen sker under 2022 och inflytt är beräknad till 2023. Avtalslängd med Stockholms stad är på nio år. Förutom kontorsyta för stadsdelens olika verksamheter kommer lokalen även att inrymma medborgarkontor, informationshub samt utbildnings- och möteslokaler.

–  Vi på stadsdelsförvaltningen arbetar aktivt tillsammans med Grosvenor Europe för att skapa en fortsatt attraktiv stadsdel för såväl boende som besökare och företag. Därför känns det naturligt att våra kontor och vår service till medborgarna ligger i Skärholmens centrum, där skärholmsborna redan finns, säger stadsdelsdirektör Patrik Åhnberg.

Parallellt pågår en detaljplaneprocess med mål att möjliggöra ny bebyggelse för bostäder, kontor, centrumverksamhet och kultur i den södra delen av Skärholmen Centrum.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]