[ Annons ]

Läxhjälp erbjuds i Worklounge Skhlm. Foto: Grosvenor Europe
Publicerat 29 oktober, 2021

Grosvenor i samarbete för stora drömmar

Läxhjälp är ett av flera projekt som Grosvenor Europe nu drar igång tillsammans med organisationen Drömstort i Skärholmen.

År 2012 funderade några vänner i Skärholmen över varför just de hade klarat sig från kriminalitet medan flera i deras umgängeskrets hade hamnat snett. Vad de insåg att de alla hade gemensamt var de drömmar och den passion som gett dem annan riktning i livet. Det blev starten för den ideella föreningen Drömstort med mål att ge fler samma chans.

Grosvenor Europé, som äger och förvaltar Skärholmen Centrum, inledde ett samarbete med Drömstort i början av året.

[ Annons ]

– Drömstort gör en fantastisk insats för att främja social delaktighet och förhindra att ungas potential går förlorad. Vi hoppas på det här sättet hjälpa till att nå ut till fler barn och ungdomar, säger Carl Strufve Director Nordics på Grosvenor Europé.

Nu efter att de flesta pandemirestriktionerna har hävts, genomförs den första aktiviteten – Drömlov – och direkt efter höstlovet drar projektet Läxhjälpen igång

Drömlov är ett koncept som syftar till att ge barn och ungdomar i området ett meningsfullt och minnesvärt höstlov med aktiviteter av olika slag. Bland annat arrangeras CV-workshops för de lite äldre ungdomarna, konstworkshops, influencer workshops, pingisturnering och en möjlighet att designa sin egen T-shirt tillsammans med proffsdesigner från H&M.

Efter höstlovet erbjuds läxläsning i Worklounge Skhlm, en butikslokal som gjorts om till kontorsplatser för arbete eller plugg, varje tisdag och torsdag fram till i mitten av december. Där kommer volontärer från Drömstort att finnas för att hjälpa till.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]