[ Annons ]

Skärholmen Centrum. Foto: Wikimedia Commons.
Publicerat 7 oktober, 2020

Grosvenor breddar mixen

Grosvenor Europe har tecknat sammanlagt 51 nya avtal med hyresgäster i sina sex centrumfastigheter i Sverige i år. Avtalen tyder på en trend mot en större mix av verksamheter. 

Grosvenor Europe äger en rad centrumfastigheter i Sverige och har som uttalad strategi att stärka sina fastigheters roll som lokala eller regionala stadskärnor med en mix av service, tjänster, upplevelser, nöjen och handel. Detta har förstärkts under årets första åtta månader, då man skrivit nya avtal med hela 51 hyresgäster, mitt i en pågående pandemi. Och många av de nya hyresgästerna är verksamma inom hälsa om sjukvård. I Skärholmen Centrum har exempelvis Aleris Sjukvård och Aleris Rehab etablerat sig, och i Lidingö Centrum utvidgas utbudet av hälsovård i och med att Minutus träningskoncept har tecknat avtal gällande en ny lokal i anslutning till den nuvarande. 

– Coronakrisen har bekräftat att strategin är riktig då vi i våras upplevde ett lägre tapp i besöksflöde än många andra aktörer och i vissa fall en ökning av besökare. Det beror på att våra centrum fungerar som lokala stadskärnor med funktioner och verksamheter som blir allt viktigare när vi spenderar mer tid nära hemmet, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

[ Annons ]

Trenden med vård och annan samhällsservice i köpcentrum var något som Fastighetstidningen uppmärksammade redan för ett halvår sedan. Atrium Ljungbergs Curanten, som byggs i anslutning till uppgången för den kommande tunnelbanelinjen i Sickla köpkvarter i Nacka är ett tydligt exempel på utvecklingen – ett helt hus med fokus på vård och hälsa.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]