[ Annons ]

Foto: Tim Meier
Publicerat 22 november, 2019

Grönt pris till flygplatsbyggnader

Flyget är visserligen inte en särskilt grön verksamhet men några av Swedavias fastigheter prisas som Sveriges grönaste av Sweden Green Building Council.

Det är framför allt Swedavias nya kontorshus Office One vid Stockholm Arlanda Airport som ligger till grund för utmärkelsen”Årets fastighetsägare med högsta snittbetyg i BREEAM-SE” av branschorganisationen Sweden Green Building Council.

[ Annons ]

Swedavia tilldelas priset som ”Årets fastighetsägare med högsta snittbetyg i BREEAM-SE” av branschorganisationen Sweden Green Building Council. Swedavias nya kontorshus Office One vid Stockholm Arlanda Airport är en av de byggnader som ligger till grund för utmärkelsen.
Office One är ett nybyggt kontorshus med ett mycket centralt läge på Stockholm Arlanda Airport, alldeles intill flygplatsens terminaler, kommunikationer, hotell och annat serviceutbud. Huset inrymmer totalt cirka 15 000 kvadratmeter modern och flexibel kontorsyta. Övriga fastigheter som även de får höga betyg i hållbarhetsbedömningen är Terminalexpansion Söder och Göteborg Landvetter Airport .

? Vi är förstås glada över att vi utsetts till ”Årets fastighetsägare med högsta snittbetyg i BREEAM-SE”. Priset är ett bevis för att vi är på rätt väg i vårt högt prioriterade hållbarhetsarbete och att det ger resultat. Det ger även motivation till våra medarbetare att fortsätta i samma riktning när det gäller vårt hållbarhetsarbete. Inom fastighetsutvecklingsområdet är BREEAM-SE ett viktigt verktyg som vi arbetar med för att nå FN:s globala mål inom hållbarhet, säger Lena Wennberg, miljöchef, Swedavia, i en kommentar.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]