Bild: Ebab.
Publicerat 16 april, 2020

Grönt ljus för Skärholmens nya landmärke

Detaljplanen för ett 23 våningar hög byggnad, som ska innehålla Stockholmshems nya huvudkontor, kulturverksamheter och nya hyresrätter har vunnit laga kraft. Byggstart är planerad till sommaren 2020.

Stockholmshems vision är att byggnaden ska bli  en symbol för det nya Skärholmen, med 300 nya arbetsplatser och över 100 nya hyresbostäder. Generalkonsolt för projektet är Ebab och det hela beräknas vara klart 2023.

– Nu pågår arbete inför den planerade byggstarten till sommaren med upphandling av stomme och ledningsflytt. När genomförandebeslutet är taget kan vi börja skriva kontrakt, säger Robert Olsson, projektchef på Ebab.

[ Annons ]

Den slutliga gestaltningen av huset beslutas i bygglov men, men planen är att huset byggs i suterräng med entréer i samtliga väderstreck. Alla lägenheter får balkonger och stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. Det byggs även ett flertal terrasser för de som bor och jobbar i huset.

– Det här är inte det första projektet vi utvecklar tillsammans med Stockholmshem och vi har som alltid en bra och tätt dialogen under hela resans gång. Det är också väldigt roligt med Stockholms stads engagemang i projektet. Torleif Falk, Stockholms stadsarkitekt, är delaktig i processen, säger Robert Olsson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]