Stena Fastigheter Göteborg bygger hyresrätter, lokaler och ett visitor center för Ostindiefararen Götheborg på Masthuggskajen. Foto: Stena fastigheter
Publicerat 7 mars, 2019

Grönt ljus för Masthuggskajen

Detaljplanen för Masthuggskajen har vunnit laga kraft. Därmed kan byggnationen av 1 300 bostäder och 5 000–6 000 arbetsplatser inledas.

Bakom projektet Masthuggskajen står Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC Property Development, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området är en del av Älvstaden och enligt certifieras för hållbar stadsutveckling enligt Citylab.

[ Annons ]

Bland annat ska Stena Fastigheter Göteborg utveckla ett kvartere vid Värmlandsgatan med 6 500 kvadratmeter nya kontorsytor.

– Masthuggskajen har varit Stenas hem i över 50 år och här har vi vårt hjärta. Det känns fantastiskt att vi nu kan börja bygga bostäder, lokaler och plats för kreativitet, och skapa en plats för alla, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Riksbyggensprojekt i Masthuggskajen blir en av bolagets största satsningar i Göteborg någonsin och ska ta form i området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen med 1 300 bostäder, 5 000 – 6 000 arbetsplatser, restauranger. Riksbyggen står för drygt 500 av de bostäder som planeras vid Masthuggskajen

– Det är fantastiskt roligt att detaljplanen nu vunnit laga kraft och vi snart kan ta det första spadtaget för Masthuggskajen. Masthuggskajen är klassiskt ”Riksbyggenland” där vi under de senaste 30 åren bidragit med idéer och planering för en utbyggnad av området. Långsiktighet och uthållighet har gett resultat och vi kan se fram emot att Göteborgarna får en ännu en stadsdel som möter älven – en tillgång för alla, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Väst.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]