Foto: Pembroke
Publicerat 6 december, 2018

Grönt ljus för Hästen 21

Stockholms stad har godkänt detaljplanen för Hästen 21. Därmed kan Pembroke jobba vidare med Project access – en omvandling av ett helt kvarter i Stockholms innerstad.

Hästen 21 omfattar 40 000 kvadratmeter av kontor, bostäder och handel i centrala Stockholm, i korsningen mellan Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan.

[ Annons ]

Det är en del av Pembrokes Project access, som förutom Hästen 21 består av Mästerhuset (ett kontorskomplex om 30 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta, PK-huset (kontor och handel om 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i direkt anslutning till NK), och Smålandstorget (ett nytt offentligt torg).

– Vi är stolta och glada över stadens antagande av detaljplanen för Hästen 21. Det är en viktig milstolpe för projektet, som syftar till att ge nytt liv till hela kvarteret. Stockholms stad och Pembroke står gemensamt bakom utvecklingen som vi är övertygade kommer att medföra stora förbättringar för citykärnan i stort men framförallt för korsningen mellan Regeringsgatan/Mäster Samuelsgatan, säger Akira Shimizu, Vice President, Nordenchef på Pembroke och fortsätter:

– Efter Stadsbyggnadsnämndens antagande väntar vi nu på att detaljplanen ska vinna laga kraft, vilket är en process som överses av Stockholms stad. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Stockholms stad angående planerna för Hästen 21.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]