Foto: Umeå kommun
Publicerat 9 oktober, 2017

Gröna mötesrum på Umeå kommun

Umeå kommun installerar just nu solcellspaneler på stadshusets tak. Umeå kommun hoppas minska sin årliga elförbrukning och solcellerna ska ensamt täcka elförbrukningen i samtliga mötesrum på stadshusområdet.

 

[ Annons ]

Det rör sig om totalt 80 mötesrum som ska bli självförsörjande tack vare 158 högeffektiva solcellspaneler. Solcellerna kommer att leverera 45 000 kilowattimmar per år. Solcellerna genererar utlovad produktion i 35 år och är enkla att byta ut när det blir dags.

– Umeå kommun har en målsättning att minska på vår elförbrukning och tänka hållbart vid renovering och nybyggnation. Vi vill vara föregångare och hoppas att andra tar efter, säger Ulf Larsson, energiingenjör på Fastighet, Umeå kommun i ett pressmeddelande.

Kommunens målsättning är att de kommunala fastigheterna ska klara 165 kilowattimmar per kvadratmeter fram till 2020. Det gynnar miljön, men även stadens ekonomi.

–Framöver ska vi även arbeta för att minska på vår elförbrukning genom att vid behov successivt byta ut utrustning och belysning till det mest energisnåla, fortsätter Ulf Larsson.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]