Publicerat 29 januari, 2020

Grön satsning för seniorer

Skandia Fastigheter fortsätter satsningen på samhällsfastigheter. Nu är det miljöcertifierade äldreboende i Hässleholm inflyttningsklart.

Det var av äldreboendeutvecklaren Drevviken som Skandia Fastigheter förvärvade samhällsfastigheten Björksäter i Hässleholm 2018 och byggnationen av det 72 lägenheter stora boendet har utförts på totalentreprenad av Skanska.

[ Annons ]

– Vi fortsätter att expandera inom segmentet samhällsfastigheter där vi nu har nöjet att välkomna Attendo som hyresgäst i äldreboendet Björksäter, säger Markus Pfister, fastighetschef för Samhällsfastigheter och Kontor. Vår långsiktighet, kompetens inom fastighetsutveckling och det faktum att vi förvaltar fastigheter med egen personal är parametrar som vi märker uppskattas av hyresgäster och samarbetspartners.

Björksäter är omgärdat av bostadsområden, förskolor och den gröna hembygdsparken. Runt boendet anläggs en trädgård med promenadslinga och sittplatser i alla väderstreck. Det ser man på Skandia Fastigheters som en del av visionen om blandade miljöer där funktioner delas och sociala utbyten görs mellan förskolor och skolor, vårdboenden och hyresrätter Det nya äldreboendet är nu certifierat enligt Miljöbyggnad silver.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]