[ Annons ]

Publicerat 25 januari, 2018

Gränbystaden växer

Handelsplatsen Gränbystaden, som drivs och ägs av fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, växer. Under 2017 ökade handelsplatsens butiker och restauranger sin totala sammanlagda omsättning med 5,4 procent till närmare 2,6 miljarder kronor.

Ökningen beror främst på utbyggnaden av varuhuset och inflyttningen av nya komersiella hyresgäster. Under 2017 har 24 nya butiker eller restauranger öppnats. Detta tillsammans med färdigställandet av 62 nya hyresrätter och fler bostads- och kontorsfastigheter beräknas färdigställas under 2018.

[ Annons ]

– Under förra året invigde vi, förutom nya bostäder, även de första av många kontorsarbetsplatser. Det är ett viktigt steg i vårt arbete med att skapa Uppsalas andra stadskärna, Gränbystadens marknadsområdeschef, Jan Hammarling i ett pressmeddelande.

Under 2018 förväntas utvecklingen fortsätta i och med att den södra utbyggnaden av gallerian färdigställs. Bland de planerade hyresgästerna finns bland andra O’Leary’s och Nordisk film. Utbyggnaden omfattar drygt 11 000 kvadratmeter och förväntas stå färdigt till slutet av året.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]