[ Annons ]

Elisabeth Kalkhäll. Foto: Gotlandshem.
Publicerat 8 april, 2021

Gotlandshems vd avgår

Elisabeth Kalkhäll avgår som vd för Gotlandshem med omedelbar verkan. Beslutet kommer bara en vecka efter medarbetare vittnat om en usel arbetsmiljö i bolaget.

Gotlandshem har den senaste tiden fått utstå hård kritik från personal inom bolaget. I en medarbetarenkät som genomfördes nyligen svarade 47 av 50 arbetare att de upplever en tystnadskultur i företaget, och 19 av 28 av de kontorsanställda håller med. Samtidigt är 41 av 50 arbetare rädda för repressalier om de skulle framför åsikter om verksamheten, 16 av 29 kontorsanställda är av samma åsikt.

Kritiken är dock inget som Elisabeth Kalkhäll nämner som orsak till sin avgång. 

[ Annons ]

– Jag är stolt över det arbete vi gjort de här åren och är tacksam över det goda samarbetet med alla duktiga medarbetare och chefer som arbetar på GotlandsHem. Nu ser jag fram emot att följa Gotlandshems fortsatta utvecklingsresa lite från sidan, säger hon i ett uttalande.

Inte heller Gotlandshems styrelseordförande Roger Wärn berör ämnet i sin kommentar.

– Elisabeth har lagt grunden till framtidens GotlandsHem och gjort mycket bra för företaget. Hon har varit ledande i den förändringsprocess som GotlandsHem har genomgått och det har varit nödvändigt för företaget, säger han.

Elisabeth Kalkhäll har suttit på posten sedan 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]