Celsius vinner EU Sustainable Energy Award. Sebastian Marx, Gothenburg European Office och Katrina Folland, projektkoordinator, tog emot priset. Foto: Göteborgs stad.
Publicerat 22 juni, 2017

Göteborgsprojekt vinner europeiskt hållbarhetspris

EU-projektet Celsius har tilldelats EU Sustainable Energy Award i kategorin offentlig sektor. Priset tilldelades projektet för arbetet med att främja och utveckla fjärrvärme och fjärrkyla i Europa.

Celsius leds av Göteborgs Stad och Göteborg Energi, med projektpartners från Genua, Rotterdam, London och Köln. Under onsdagskvällen tilldelades projektet det europeiska hållbarhetspriset EU Sustainable Energy Award. Priset delades ut i samband med EU:s temavecka för hållbar energi.

[ Annons ]

– Juryn var imponerad av att vårt nätverk har växt till 66 medlemsstäder runtom i Europa, säger Sarah Johnstone, projektsamordnare på stadsledningskontoret.Vi har varit aktiva och tagit kontakter med EU-kommissionen för att föreslå förändringar i regelverken, vilket också har premierats.

Cesius startades 2013 med målet att rekrytera 50 nya städer under den fyraåriga projekttiden. Varje deltagande stad ska utveckla och demonstrera smarta integrationslösningar med fjärrvärmenätet. På så sätt bidrar man inte bara till respektive stads klimatförbättringar utan också till att dela med sig av nya kunskaper.

Priset delades ut av EU-kommissionären Miguel Arias Cañete vid en ceremoni i Bryssel i onsdags kväll.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]