[ Annons ]

David Björneloo och Ali Tabrizi har tagit initiativ till Frihamnsdagarna
Publicerat 15 april, 2021

Göteborgsaktörer vill skapa eget Almedalen

Med inspiration från Almedalen och Järvaveckorna vill göteborgsaktörer skapa en ny mötesplats för samhällsengagerade. Eventet är tänkt att gå av stapeln 3-4 september.

Föreningen Village Impact Fund är initiativtagare till den ny arenan, Frihamnsdagarna, där samhällsengagerade under två dagar ska få möjlighet att mötas, samtala och skapa samarbeten som kan bidra till att lösa dagens samhällsproblem. Programmet ska bestå av seminarier, debatter, tal och workshopar.

– En mötesplats likt Almedalen har efterfrågats länge i Göteborg. Nu är det många som längtar efter att ses och hitta nya lösningar och samarbeten som svar på de stora behov vi ser växer i samhället, säger David Björneloo, som tillsammans med Ali Tabrizi har tagit initiativ till Frihamnsdagarna.

[ Annons ]

Tanken är att bjuda in näringsliv, föreningsliv och offentliga aktörer till eventet, som i år kommer att arrangeras i Frihamnen. På grund av pandemin arbetar arrangörerna med två olika scenarier beroende på utvecklingen.  

– Det ena är helt öppet för göteborgare att besöka och delta. Det är det vi vill. Om det inte är möjligt kommer vi att upprätta separata scener med tydligt avstånd så seminarier och tal kan streamas och på så sätt tillgängliggöras, säger Ali Tabrizi.

Projektet är i sin linda. Hur säkra är ni på att arrangemanget verkligen blir av i september?

– För oss är det inte en fråga om det blir av utan hur stort det blir. Vi har långt gångna diskussioner med staden och andra aktörer och en bra dialog med markägaren. Det finns ett stort intresse och alla vi pratar med menar det behövs en mötesplats likt denna i Göteborg, säger David Björneloo.

På en av scenerna ska talartid erbjudas till alla riksdagspartier samt de partier i Göteborgs kommunfullmäktige som saknar representation på nationell nivå. På speakers corner kan de besökare som vill också kunna sätta upp sig för själva hålla ett tal.

Initiativtagarna till Frihamnsdagarna, som bygger på ideella krafter, kommer ur föreningsrörelsen i Göteborg. Ali Tabrizi, som är ny utvecklingschef på Bostadsbolaget, är bland annat initiativtagare till Västra Hisingen Basket.  David Björneloo är ungdomsledare i Azalea BK och har som kommunikatör lång erfarenhet av att jobba med samhällsaktörer bland annat inom offentlig förvaltning.  

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]