[ Annons ]

Foto: Peab
Publicerat 9 februari, 2022

Göteborg växer på höjden

Med 23 våningar och ett observatorium på taket blir Peabs nya hus närmare 80 meter högt. Invigningen av bygget skedde med en ljussättning som illustrerar byggnadens höjd.

Byggnaden längst upp på Celsiusgatan på Eriksberg, med utsikt över staden och hamninloppet, kommer utmärka sig och ge en speciell karaktär till området.

– Brf Celsius blir ett nytt landmärke som kommer utgöra en del av Göteborgs nya stadsbild. Vi har utvecklat en tilltalande byggnad belägen i ett historiskt område, som idag är ett av Göteborgs mest attraktiva. Vi ser projektet som en i raden av nya byggnader med fokus på höjd, som tillsammans skapar en ny skyline åt Göteborg, kommenterar Therese Lundh, Regionchef på Peab Bostad.

[ Annons ]

Höjden illustreras genom att sex ljusstrålar lyser upp himlen, minst lika högt som byggnaden ska bli. Ljusinstallationen kommer under bra väderförhållanden synas över stora delar av Göteborg fram till 5 mars.

Förutom de 91 lägenheterna kommer man på taket av fastigheten bygga ett 30 kvadratmeter stort observatorium i form av en glaskub med panoramafönster. Här ska de boende kunna njuta av utsikten och titta på stjärnorna genom stjärnkikare.

Fastigheten, med tillträde sommaren 2024, kommer även få sin egen co-workingyta som de boende kan använda för att jobba på distans. Brf Celsisus samtliga lägenheter blir Svanenmärkta och miljötänket avspeglas även i den elbilspool som föreningen ska erbjuda.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]