En av de fem vinnarna i Kraftringen och Lunds konst/designskolas tävling på temat ”Kraften bakom dig” och ”Social inkludering är Jess Goldsmith och hennes ”Kraften bakom färgen”.
Publicerat 22 maj, 2018

Gör kraften synlig

Elnätsägaren Kraftringen utlyste en konsttävling för att visualisera elenergin. Resultatet pryder nu kabelskåp i Lund.

Höga elnätsavgifter hamnade ohotad i topp när Energimarknadsinspektionen (Ei) sammanställde klagomål som kom in 2017. Höga avgifter för nätanslutning intog en andra plats och elavbrott och leveranskvalitet kom på tredje.

[ Annons ]

Det är ofta den typen av sammanhang vi förknippar med elnätföretag. Kraftringen tyckte att som vi i Sverige tagit elen i stort sett för given och utlyste en tävling.

Man ville visualisera elenergi, i kombination med att bidra till ett öppet och inkluderande samhälle. I nära samarbete med Lunds kommun, Folkuniversitetet och Lunds konst/designskola har Kraftringen under våren 2018 hållit en tävling för skolans elever. Temat var ”Kraften bakom dig” och ”Social inkludering” och bidragen skulle passa de kabelskåp som finns på många platser över hela landet.

– Det var inget lätt jobb att välja ut våra fem vinnare bland alla de fantastiska bidragen. Eleverna hade alla gjort fantastiskt bra och fascinerande skilda tolkningar av temat och det är en stor ära att nu få avtäcka de nydekorerade skåpen på Mårtenstorget och Stortorget i Lund, säger Mia König, jurymedlem och chef för Marknad & kundupplevelse på Kraftringen.

Försöket ska utvärderas för att bedöma potentialen att expandera konceptet till fler platser.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]