Foto: AMF Fastigheter
Publicerat 19 april, 2018

Google flyttar in Mood

Google Digitalakademin öppnar sin första utbildningslokal i Stockholm. Den 3 maj slår man upp portarna mitt i Mood-kvarteret.

Det var när Google och Almi slog sina påsar ihop 2015 som Digitalakademin grundades. Hittills har det handlat om onlinekurser och utbildningsevent, men nu öppnar man alltså sin första fysiska utbildningslokal.

[ Annons ]

– Jobben inom den digitala sektorn förväntas att fördubblas till 2030, med förändrade kompetenskrav som följd. Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi därmed detta koncept för att rusta Sverige för morgondagen, säger Anna Wikland, Sverigechef, Google.

Nu hoppas man under ett halvår kunna utbilda 10 000 stockholmare inom Digitalakademin. Fokus ligger på företagare, studenter och arbetssökande, och ämnena erbjuds är digital marknadsföring och affärsutveckling, digitala vardagskunskaper och digital innovation.

– Det är väldigt spännande att Googles Digitalakademin nu väljer att öppna en utbildnings- och mötesplats mitt i Mood-kvarteret. Ett fint kvitto på att vi skapar platser där människor vill vara, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef hos fastighetsägaren AMF Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]