Publicerat 8 mars, 2021

Golfstar ökade omsättningen kraftigt under 2020 – ligger redan på 50 procent av 2021 års budget

Golfoperatören Golfstar ökade sin omsättning från golfverksamheten med cirka 40 procent till ungefär 140 miljoner kronor under 2020. Under samma period ökade nettoresultatet med 100 procent till cirka 20 miljoner kronor, framgår det av en delårsrapport.

Bolaget har fått ett nytt rekord i antal medlemmar som nu uppgår till cirka 35 000, en ökning på 45 procent. Antal spelade rundor var cirka 460 000, en ökning på cirka 73 procent.

Det förmedlas även att Golfstar redan nu ligger på 50 procent av 2021 års budget för medlemsförsäljningen. Golfspelsabonnemang har ökat med cirka 4 miljoner kronor kontra samma period förra året.

Golfoperatören har nu även sålt samtliga av sina fastigheter och istället arrenderas marken. Nettoskulderna för bolaget minskas nu med över 150 miljoner kronor och följaktligen kommer räntekostnader minska med minst cirka 6 till 7 miljoner kronor per år.

"Fastighetsaffärerna betyder också att alla nuvarande ägda markområden är sålda. Dessutom innebär det att vi aktieägare ”ätit kakan, men ändå har den kvar” eftersom våra kunder och vår kärnverksamhet Golfen inte nämnvärt berörs av markförsäljningarna", kommenterar styrelsen och vd:n gemensamt.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]