Foto: Gladsheim Fastigheter.
Publicerat 1 april, 2020

Gladsheim köper i Skövde

Gladsheim Fastigheter köper fyra fastigheter i Skövde för 88 miljoner kronor. Säljare är Westssons Fastigheter.

Totalt omfattare de fyra fastigheterna 80 lägenheter samt några lokaler, på en yta om 6 650 kvadratmeter. De kommersiella lokalerna hyrs av Folktandvården, en veterinärklinik och ett gym. Direktavkastningen uppgår till 4,25%. Säljare är Westsson Fastigheter.

[ Annons ]

– Förvärvet är Gladsheims första i Skövde och kompletterar vårt tidigare bestånd i Skara och Töreboda. Med Skövdefastigheterna får vi en förvaltningsregion på över 400 lägenheter och vi binder ihop de övriga orterna med regionhuvudstaden, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.

Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 800 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 775 miljoner kronor, och enligt David Dahlgren innebär förvärvet i Skövde att Gladsheim nu skapat ett ett förvaltningskluster för Skaraborg.

– Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger han i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]