[ Annons ]

Foto: Shutterstock.
Publicerat 7 september, 2021

Glädjebesked för branschen

Regeringen släpper på coronarestriktionerna. Därmed blir det fritt fram för fullbemannade kontor och arbetsplatser. Fastighetsägarnas vd Anders Holmestig välkomnar beslutet.

Efter ett och ett halvt år med corona och vad som känns som eoner av hemmaarbete lättas nu slutligen restriktionerna. Tack vare den höga vaccinationstakten tas bland annat rådet att arbeta hemifrån bort den 29 september. Det innebär att landets kontorslokaler nu i princip åter kan nyttjas i samma utsträckning som innan pandemin.

Anders Holmestig, vd på Fastighetsägarna, är glad över beskedet.

[ Annons ]

– Det är väldigt positivt att vi har en så god utveckling att fler steg mot en mer normal vardag kan tas och de flesta restriktioner tas bort. Restauranger, kontor och handel i stadskärnorna är ömsesidigt beroende av varandra. När rådet om att arbeta hemifrån tas bort innebär det att fler kan gå tillbaka till kontoren. Det är väldigt positivt för stadskärnorna, som är beroende av en stor dagbefolkning som kommer till kontoret, går på restauranger och handlar, säger han.

Anders Holmestig tror dock inte att dagens beslut innebär att hemmaarbetet är ett minne blott och att allt återgår till hur det var innan pandemin slog till.

– Många har upptäckt fördelar med ett flexibelt arbetsliv och att jobba hemifrån någon eller några dagar i veckan, och de vill säkert fortsätta med det. Men är det något som pandemin visat är det att kontoren är väldigt viktiga som mötesplatser, för att utveckla idéer och bygga företagskultur. Ett attraktivt kontor som lockar medarbetare att jobba på plats kommer bli en ännu viktigare konkurrensfördel för arbetsgivare framöver, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]