Publicerat 12 juni, 2020

Genova Propertys preferensaktie är köpvärd för investerare med lite högre risknivå – Affärsvärlden

Fastighetsbolaget Genova Propertys preferensaktie började idag den 12 juni att handlas på Stockholmsbörsen efter flytt från First North.

Genova grundades för snart 15 år sedan och har växt varje år sedan lång tid tillbaka. Även genom bostadsutvecklarkrisen som startade 2017 och som vi fortfarande ser sviterna av.

En blandning av förvaltningsfastigheter och utvecklingsprojekt med olika upplåtelseform minskar riskerna. Balansräkningen är klart godkänd, särskilt om man räknar in övervärdena i byggrättsportföljen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Preferensaktien noterades i slutet av 2015 och har alltid betalat utdelningen. Den lockar just nu med högst direktavkastning av alla fastighetsutvecklare.

"Uppsidan är stor jämfört med K2A:s preferensaktie även om förhoppningar kring en sådan uppvärdering hör mer till ett optimistiskt scenario. Man ska också räkna med att andelen projektutveckling kommer vara fortsatt hög i Genova under kommande år. För den som kan tänka sig att investera i preferensaktier med lite högre risknivå än hos renodlade fastighetsägande bolag tycker vi Genovas preferensaktie är köpvärd", skriver tidningen i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]