[ Annons ]

Susanne Lindblad, verksamhetschef på Idrottens Bingo i Västra Frölunda. Foto: Julia Sjöberg.
Publicerat 10 november, 2016

Gemenskap fortsätter locka till bingohallarna

I september var det 55 år sedan bingo spelades för första gången i Sverige och intresset är fortfarande stort – nästan en halv miljon svenskar spelar regelbundet.

– Till vardags är det mycket pensionärer, på kvällar och helger kan det komma stora tjejgäng som vill hitta på något kul, berättar Susanne Lindblad, verksamhetschef på Idrottens Bingo i Västra Frölunda.

[ Annons ]

Det är ofta gemenskapen som lockar besökarna att komma tillbaka.

– Är man ensam är det skönt att komma hit där vi vet vad du heter. Man får en kopp kaffe, en klapp på axeln och någon som frågar hur du mår, säger Susanne Lindblad och fortsätter med ett stort skratt;

Hyresgäst: Idrottens Bingo.
Verksamhet: Bingohall med café.
Hyresvärd: Skandia Fastigheter.
Yta: 200 kvm.
Adress: Näverlursgatan 42 Västra Frölunda.

– Men jag har lärt mig att inte fråga om jag inte har tid att höra svaret.

Inrättningen på cirka 200 kvadratmeter är en av Idrottens Bingos 33 hallar som finns över hela landet. Alla hallar följer samma koncept med färgval, utformning av entréer och arbetskläder för de anställda.

– Det är medvetet, precis som att våra bingohallar oftast finns precis vid torg. Det är både roligt och tryggt att det rör sig mycket människor omkring, och man har nära till bra kommunikationer, förklarar Susanne Lindblad, som själv jobbat 28 år i bingosvängen. Skillnaden mellan då och nu är enorm.

– De inrökta hallarna med heltäckningsmattor finns inte längre. Vi drar inte heller färgade pingisbollar för hand. Siffrorna slumpas fram digitalt och läses upp av våra förinspelade röster, så vi som jobbar är mest ute på golvet med spelarna.

Susanne är inte förvånad över att så många fortfarande väljer att ta sig ut till riktiga bingohallar trots att internet kryllar av spel.

– Nej, här får du en upplevelse och blir sedd. Du möts av ett leende och blir omhändertagen, och serverad vid bordet. Det är jätteviktigt för oss.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]