Publicerat 2 december, 2015

Gekås i Ullared växer med 25 procent

Det redan 35 000 kvadratmeter stora varuhuset Gekås i Ullared ska bli ytterligare en fjärdedel större. Arbetet är redan igång och väntas pågå två år framåt.

Arbetet med att skapa mer utrymme för shoppingdestinationen Gekås Ullared är i full gång. Svevia har börjat arbetet med att förbereda markområdet där varuhuset ska byggas ut.

[ Annons ]

– Vårt uppdrag är att spränga bort berget som finns på platsen, schakta ur och göra grundläggningen för byggnaden, säger Kalle Mattsson, Svevia.

Gekås nya del kommer i storlek att bli 25 procent av det befintliga varuhuset, en yta på cirka 25 000 kvadratmeter. Utbyggnaden omfattar källare och fyra våningar och är den största anläggningsentreprenad som Gekås Ullareds satsat på de senaste 25 åren.

– Vi har alltid mycket höga säkerhetskrav för sprängningsarbeten. När det dessutom sker så här alldeles intill varuhuset samtidigt som verksamheten pågår, blir kraven ytterligare mer skärpta, säger Kalle Mattsson.

Arbetet är planerat att ske i flera etapper med uppehåll under deras högsäsong under sommaren och hösten. Utbyggnaden kommer att ske i etapper under 2016 och 2017. Anbudet är värt 45 miljoner kronor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]