[ Annons ]

Publicerat 15 december, 2016

Gavlegårdarna bygger 117 lägenheter i Gävle

De 117 lägenheterna kommer att byggas mellan Parkvägen och Urbergsterrassen i Gävle. Första spadtaget tas i februari 2017 och lägenheterna väntas bli klara för inflyttning i slutet av 2018.

Gävle växer och det är ont om bostäder just nu. För att tillgodose det ökade behovet planerar Gavlegårdarna att bygga 750 nya bostäder de närmaste 5 åren. Den före detta Hemköpstomten som nu döpts till Sörby Backe köptes i oktober 2016 av Gavlegårdarna och kommer att rymma 117 lägenheter fördelat på tre hus med fyra och fem våningar.

[ Annons ]

Det gör Sörby Backe till det största byggprojektet lägenhetsmässigt sett sedan Sörby Ängar byggdes.

Det kommer att finnas lägenheter på ett till fyra rum och kök med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har balkong och de som vetter mot Parkvägen och Granitvägen blir inglasade. Drygt 100 parkeringsplatser, nästan 300 cykelparkeringar och närhet till busslinje gör att det blir enkelt för hyresgästerna att transportera sig till och från bostaden.

– Vi tror denna byggnation välkomnas av såväl bostadssökande som redan boende i området, säger Lars Bergmark, affärsutvecklare på Gavlegårdarna. Det är ett bra bostadstillskott för Gävle och ett bra och centralt läge. De som redan bor i området hade ju tidigare service i form av matbutik och mack på den här platsen, något som man saknat. Vi bygger nu in två lokaler i bottenplanet, en tänkt för restaurangverksamhet och en för närbutik och café så nu får området service på hemmaplan igen.

Första spadtaget tas i februari 2017 och lägenheterna beräknas klara för inflyttning i december 2018.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]