[ Annons ]

Galären utvecklar, tillsammans med hälsovårdsföretaget Hermelinen, 38 lägenheter för trygghetsboende i centrala Luleå. Detta är ett nytt steg inom omsorgen med trygghetsboende för äldre.
Publicerat 13 oktober, 2011

Galären satsar på trygghetsboende

Galären utvecklar, tillsammans med hälsovårdsföretaget Hermelinen, 38 lägenheter för trygghetsboende i centrala Luleå. Detta är ett nytt steg inom omsorgen med trygghetsboende för äldre.

Projektet omfattas av en fastighet med tre byggnader i centrala Luleå där Galären ska bygga nytt, bygga om och bygga till. Nybyggnationen avser en hyresfastighet med fem våningar på Köpmangatan; om- och tillbyggnationer görs i de angränsande fastigheterna på Storgatan-Hermelinsgatan.

[ Annons ]

– För Hermelinen är det logiskt att kunna erbjuda våra kunder ett bredare omhändertagande senare i livet. Detta är vårt sätt att vara med och påverka framtiden, säger Lars-Erik Sjögren, vd på Hermelinen Hälsovård AB.

– Sammanlagt skapas 38 lägenheter för en- och tvåpersonershushåll, berättar Gunnar Tåhlin, vd för Galären i Luleå. Vi hyr ut lägenheterna till Hermelinen som upplåter dem för trygghetsboende till äldre. I den nya byggnadens entréplan skapas gemensamhetsytor för trygghetsboendet.

Hermelinen har också beslutat att starta en helt ny typ av friskvårdsanläggning i Luleå. Den nya anläggningen ska ligga på Ålgatan 15 och blir ett s k ”nyckelgym” med fri parkering och generösa öppettider. Lokalerna hyrs ut och färdigställs av Galären.

– Det spännande läget, i direkt närhet till många människors arbetsplatser och utvecklingen av området gör att vi väljer att etablera oss just här. Vi vill kunna erbjuda nya och gamla kunder träningsmöjligheter även utanför centrum, tillägger Nina Wikstedt, Regionchef för Hermelinen Hälsovård, norra Sverige.

Samtidigt offentliggör Hermelinen och Galären att man knyter ett starkare band mellan företagen. Galären blir Hermelinens strategiska partner inom fastighetsområdet.

– Vi har hittat en mycket kompetent samarbetspartner i Galären som kommer att bistå oss med professionell rådgivning när det gäller vårt lokalbehov, något som blir alltmer angeläget med tanke på Hermelinens starka expansion över hela landet. En viktig faktor är också att Galären ligger långt fram inom miljöområdet, kommenterar Lars-Erik Sjögren.

De byggnationer som görs för det nya trygghetsboendet kommer att byggas så att de klarar kraven för GreenBuilding, EU:s miljöcertifiering för fastigheter. Likaså kommer de nya bostäderna att få högsta tillgänglighetsklass. När bygget är klart kommer dessutom en stor grön innergård att skapas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]