[ Annons ]

Ett av Galärens nya byggprojekt som ska utsmyckas med konst. Illustration: Tirsén & Aili
Publicerat 1 mars, 2016

Galären efterlyser konst till nybyggen i Luleå

Familjeägda Galären i Luleå vurmar för konsten. Nu efterlyser fastighetsbolaget än en gång konstnärer till uppdraget att utsmycka nya byggprojekt i staden.

I dagarna går Galären ut med en inbjudan till konstnärer i Norrbotten att lämna förslag på konstnärlig utsmyckning till två aktuella byggprojekt. Det är dels till det nya trygghetsboendet i centrala Luleå, dels till kvarteret Radiomasten på Mjölkudden där Luleås första stadsradhus byggs.

[ Annons ]

Tidigare i Fastighetstidningen:

thalin_2013

Han snyggar till Luleå
Fastighetstidningen möter Gunnar Tåhlin, vd Galären.


Galären anordnar konsttävling

25 000 kronor till de finalisterna med de bästa förslagen

 

Projekttävlingen är indelad i två faser. Först en kvalificeringsfas och sedan själva projekttävlingen för de bidrag som Galärens jury valt ut. Inbjudan har skickats ut till Konstnärernas Riksorganisation (KRO Norrbotten), KIN (Konstnärer i Norrbotten), Galleri Syster och Kilen Art Group.

– Det är två helt skilda projekt och därför viktigt att konstverken förhåller sig till karaktären på den befintliga miljön på ett bra sätt. Vi vill också att förslagsställarna väger in belysningsaspekter och olika miljöhänsyn, säger Marie Karlsson Tåhlin, projektledare för inredning & design på Galären.

För trygghetsboendet i kvarteret Torsken handlar det om tre tänkbara platser för konstnärlig utsmyckning. För stadsradhusen i brf Radiomasten handlar det om en i förväg bestämd plats i anslutning till Mjölkuddsvägen.

I juryn ingår förutom Marie Karlsson Tåhlin, arkitekten Bengt Aili, konstgalleristen Helén Lindberg och marknadskonsulten Berndt Tiberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]