Foto: Jennifer Glans.
Publicerat 29 november, 2016

Fyra procent lärlingar i Castellum

Castellum har satt upp ett tydligt mål för att hjälpa arbetslösa ungdomar att komma ut på arbetsmarknaden. Varje år ska företaget ha fyra procent lärlingar bland sina medarbetare.

Galdim Dani har, i skrivande stund, en och en halv vecka kvar innan han fullföljt programmet i Lund. Nu siktar han på att läsa vidare till att bli plåtslagare.

[ Annons ]

– Det har varit en stor utmaning för mig, men jag har lärt mig mycket som jag kommer kunna ta med mig och ha användning för i framtiden, säger Galdim Dani.

Thomas Persson, affärsområdeschef i Lund, har fungerat som handledare.

– Här i Lund har vi haft ett fantastiskt utfall. Jag har min fjärde lärling just nu och tre av dem har fått jobb vilket verkligen är ett bevis på att programmet har gett resultat, säger Thomas Persson.

Lärlingsprogrammet sträcker sig över ett års tid. I början får man lära känna fastigheterna, området och se mer av vad arbetet går ut på. Men efter hand får man också mer ansvar och ta egna beslut.

– Det gör att man som lärling växer väldigt mycket, säger Thomas Persson.

Mot slutet av året är han med och ”pushar” lärlingarna till att söka jobb.

– Jag tror att programmet har varit otroligt viktigt för de som har deltagit eftersom det faktiskt har lett till jobb. Det är ju det man vill, det är ingen som trivs med att vara arbetslös. Man vill ju vara med och bidra och känna sig behövd.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]